Un ultim omagiu adus Episcopului Ioan Şişeştean

Un ultim omagiu adus Episcopului Ioan Şişeştean

Trupul neinsufletit al  Episcopului greco-catolic Ioan Sisestean a fost depus in cursul serii de ieri in biserica Sfanta Maria din Baia Mare. Reprezentantii Eparhiei Greco-Catolice de Maramures au precizat faptul ca treburile curente administrative vor fi gestionate de Preafericitul Lucian Muresan de la Blaj.

Trupul neinsufletit al  Episcopului a fost depus, in dupa amiaza zilei de ieri 13 aprilie 2011 in biserica Sfanta Maria din Baia Mare. Oficiile funerare vor avea loc sambata 16 aprilie 2011, prin celebrarea Sfintei Liturghii la ora 10.30, urmata de slujba inmormantarii. Reprezentantii Eparhiei Greco-Catolice de Maramures au precizat faptul ca treburile curente administrative vor fi gestionate dupa cum prevede dreptul canonic, Arhiepiscopul Major in persoana Preafericitului Lucian Muresan de la Blaj.

Sute de credinciosi s-au adunat inca de aseara pentru a se ruga la capataiul celui care i-a pastorit vreme de 16 ani, episcopul greco-catolic PS Ioan Sisestean. Pentru rude, prieteni si enoriasi parintele Ioan Sisestean ramane un suflet mare,  un om deosebit, un caracter puternic, gata sa sara oricand in ajutorul semenilor.

PS Sa Ioan Sisestean a condus Dieceza intr-o perioada de reinviere a Bisericii greco-catolice, destul de dificila, cu multe probleme. In aceasta perioada a incercat sa creeze o atmosfera de optimism, de viata crestina autentica si in acelasi timp de colaborare pasnica cu celelalte confesiuni. Inaltul prelat a sustinut invatamantul religios teologic atat cel universitar, cat si cel preuniversitar, mentinand seminarul teologic diecezan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.