Un sighetean susţine că a fost muşcat de un câine comunitar pe strada Muzeului

Un sighetean susţine că a fost muşcat de un câine comunitar pe strada Muzeului

Cainii comunitari reprezinta o problema cu care se confrunta municipiul nostru de ceva timp. Sighetenii reclama tot mai des ca intalnesc câini comunitari la tot pasul. Deşi există un adăpost pentru animalele fără stăpân, acesta este deja suprapopulat. Numarul victimelor care ajung la Unitatea Primire Urgente din Sighet cu muscaturi de caini  este in continua crestere, susţine conducerea spitalului.
Cainii vagabonzi, dar mai ales rezolvarea favorabila a situatiei lor, reprezinta o problema majora pentru aproape toate localitatile din Romania. Asociatiile pentru protectia animalelor exercita presiuni asupra autoritatilor publice locale in sensul salvarii tuturor animalelor fara stapan, fara a prezenta si solutii de rezolvare.

S-au realizat si audieri publice in Sighet pe tema cainiilor vagabonzi. S-a incercat gasirea unei solutii care sa-i multumeasca atat pe reprezentantii Protectiei Animalelor cat si pe sighetenii care dau, zilnic, nas in nas cu patrupedele, pe strazile din Sighet. Dar toate au ramas la stadiul de proiecte.

Zilele trec cainii, se inmultesc, la fel si victimele care se prezinta  la Unitatea Primire Urgente Sighet cu leziuni provocate de cainii comunitari.
Reclamatiile cetatenilor care au probleme cu aceste animale vin tot mai des înspre mass media în loc să fie adresate şefului Adăpostului Animalelor fără Stăpân, Nicolae Şteţca. Parerile cetatenilor sunt impartite. Unii reclamanti solicita interventia medicului veterinar însărcinat cu luarea măsurilor de control a câinilor comunitari, iar altii acuză autoritatile ca nu fac ceva pentru a salva aceste animale. Din pacate, cele mai multe victime ale atacurilor cainiilor comunitarii sunt copii si batranii. 

Astazi, la Unitate Primire Urgente din Sighet a solicitat interventia a unui medic un tanar, in varsta de 19 ani, care in cursul serii de ieri, susţine că a fost atacat  pe strada Muzeului, de un câine comunitar.
Medicul specialist de garda  din cadrul Unitatii Primire Urgente Sighet, Gelu Moys, ne-a declarat ca pentru recuperare, tanarul necesita 7 zile de ingrijiri medicale in ambulatoriu.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.