4 km de drum între Vad şi Valea Stejarului

4 km de drum între Vad şi Valea Stejarului

Peste 1000 de suflete care locuiesc intre localitatile Vadu Izei si Valea Stejarului isi vor vedea visul implinit. De trei saptamani incoace se lucrează intens la modernizarea drumului din Vadu Izei spre satul amintit, pe patru kilometri, finanțarea fiind făcută prin Ordonanta de Guvern 577. Bucurie pentru unii un gust amar insa pentru sighetenii care stau la limita dintre satul Valea Stejarului si Sighetu Marmatiei. Zona nu intra in procesul de reabilitare, in consecinta oamenii nu vor beneficia de asfalt.

La ani buni după ce sătenii nu mai aveau nici o speranță, se împlinește visul unui drum de secol XX spre satul Valea Stejarului. In acest moment se lucrează la modernizarea drumului din Vadu Izei spre satul amintit, finanțarea fiind făcută din bani guvernamentali. Bucurie mare pentru unii, motiv de nemultumire pentru altii. La limita dintre Valea Stejarului si Sighetu Marmatiei, exact de unde va incepe constructia celor 4 km, locuiesc cateva zeci de familii care insa nu vor beneficia de luxul unui drum asfaltat. Motivul? Drumul a fost declasificat din drum judetean in drum comunal, iar sighetenii care locuiesc in zona Lazu Baciului se considera ca beneficiaza de un drum judetean.

Tomsa Petru administratorul firmei care se ocupa de construirea celor 4 km de drum comunal ne-a declarat ca lucrarile au fost demarate in urma cu trei saptamani si pana acum totul s-a realizat din fondurile firmei de constructii, deoarece Ministerul Dezvoltarii nu a virat inca nici un ban pentru realizarea acestui proiect. Acesta a confirmat de asemenea ca sighetenii din Lazu Baciului vor ramane in continuare fara asfalt, pentru ca acea zona nu intra in proiectul de reabilitare.

Intregul proiect se ridica la valoarea de aproximativ 1 milion de euro, termenul limita pentru finalizarea lucrarilor fiind noiembrie 2011. Asta numai daca totul va merge conform planului, iar Guvernul va aloca intradevar banii cuveniti celor 4 km de drum comunal. In caz contrar vom avea parte de inca unul din numeroasele proiecte demarate cu entuziasm si oprite din lipsa de finantare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.