VIDEO | Un nou record al infecțiilor cu coronavirus. 12 cazuri noi au fost confirmate în județul Maramureș

Un nou record al infecțiilor cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 777 de cazuri noi din 19.097 de teste efectuate, cel mai mare număr de teste făcute până acum. Dintre acestea 12 cazuri au fost confirmate în județul Maramureș.

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19 decese, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din țară. La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat 89 de misiuni. Cele 107 de efective au procedat la menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală. Pe perioada executării misiunilor a fost depistată, identificată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsurile de protecție individuală stabilite pentru perioada stării de alertă. De asemenea, au fost verificați peste 30 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit ieri în țară 351 de maramureșeni. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.