Un cal accidentat a fost lăsat sa zacă în chinuri groaznice timp de 12 ore într-un şanţ de pe DN 18, la ieşirea din Sighet spre Vadu Izei

Un cal accidentat a fost lăsat sa zacă în chinuri groaznice timp de 12 ore într-un şanţ de pe DN 18, la ieşirea din Sighet spre Vadu Izei

Un caz de cruzime fata de animale ne-a fost semnalat astazi de catre o parte din soferii care tranzitau pe DN 18 la iesirea din Sighet catre Vadu Izei.  Un cal  a fost accidentat  de o masina si lasat  mai bine de 12 ore sa se zbata in chinuri groaznice, intr-un sant. Accidentul rutier s-a petrecut  ieri noapte,  in  jurul orei 22.30, cand un autoturism a lovit in plin animalul lasat nesupravegheat de catre proprietar. Calul, care avea picioarele rupte,  a reusit sa se tarasca intr-un sant unde a fost lasat sa agonizeze pana azi in jurul pranzului, cand a fost identificat proprietarul animalului.
Timp de mai bine de 12 ore, animalul a tot incercat sa se ridice, iar participantii la trafic, care treceau pe Drumul National 18, la iesirea din Sighet catre Vadu Izei, au avut parte de imagini terifiante. Autoritatile care s-au deplasat ieri seara la locul accidentului au declarat ca nu aveau ce sa faca, intrucat nu exista un serviciu specializat care sa intervina in astfel de cazuri, animalul nu putea fi urcat pe o platforma si nu in ultimul rand avea un proprietar care era direct responsabil de soarta animalului, dar si de faptul ca acesta a fost lasat nesupravegheat si a ajuns pe sosea.
Martorii spun ca soferul rula cu viteza pe sosea si nu a reusit sa evite animalul la timp.
Animalul a zacut in chinuri groaznice in sant pana azi in jurul pranzului cand politistii locali cu ajutorul celor de la Directia Sanitar Veterinara au reusit sa identifice proprietarul animalului. Acesta a fost rugat de catre oamenii legii sa vina si sa il ridice.  Contactat ulterior omul care figura in registrul Directiei Sanitar Veterinare ca proprietar al calului a negat acest lucru si a declarat ca animalul apartine de fapt unui nepot care este minor si care in consecinta nu raspunde pentru faptele sale. Barbatul a mai precizat ca s-a ocupat personal de soarta calului, acesta fiind instrainat unui alt cetatean care ,,cu siguranta va sti ce sa faca cu el”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.