USL a propus preşedintelui schimbarea Guvernului cu unul de tehnocraţi, dar şi alegeri parlamentare anticipate în 2011

USL a propus preşedintelui schimbarea Guvernului cu unul de tehnocraţi, dar şi alegeri parlamentare anticipate în 2011

Co-preşedinţii Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu (PNL) şi Victor Ponta (PSD) au declarat, la finalul discuţiilor purtate cu preşedintele Traian Băsescu, la palatul Cotroceni, că au propus şefului statului şase soluţii pentru ieşirea din impasul politic actual, printre care schimbarea Guvernului cu unul tenhnocrat, cu termenul de 1 august 2011, dar şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate până la 30 noiembrie 2011.
"Cu domnul Băsescu nu facem niciun fel de compromis. Important este să găsim o soluţie pentru ieşirea din impasul politic actual şi propunerea pe care noi am făcut-o este o propunere de dialog şi o propunere raţională, care n-are legătură nici cu interesul politic al domnului Băsescu, nici cu interesul politic al USL şi are legătură cu ceea ce înseamnă ieşirea dintr-o criză evidentă din punct de vedere politic", a spus Ponta.
Liderul PSD a adăugat că a propus preşedintelui un plan foarte clar cu măsuri şi cu termene – înfiinţarea până pe 15 iulie a unui comitet economic anti-criză, cu un dialog tripartit Putere-Opoziţie-Banca Naţională a României, care să convină asupra principalelor soluţii anticriză absolut necesare în perioada următoare, schimbarea Guvernului cu un guvern tranzitoriu, un guvern tehnocrat, susţiut de către toatre formaţiunile politice.
Ponta a aspus că noul Guvern tehnocrat trebuie să îşi asume două sarcini: să pună în aplicare aceste măsuri economice imediate şi să organizeze în această toamnă alegeri parlamentare. Cea de-a treia propunere înaintată preşedintelui de către co-preşedinţii USL face referire la adoptarea rapidă a Legii electorale privind numărul redus de parlamentari, cu termen până la 15 septembrie. "Proiectul USL este deja depus la Senat şi am înţeles astăzi (marţi – n.r.) de la preşedinte că îl va susţine şi îi va cere domnului Boc să se răzgândească. Domnul Boc spusese că nu-l susţine, dacă îi cere preşedintele probabil, că se va răzgândi", a precizat Ponta.
Liderul PSD a adăugat că cea de-a patra propunere vizează organizarea de alegeri anticipate parlamentare, în baza noii legi, având ca termen data de 30 noiembrie 2011. "Imediat după alegeri venim cu un Parlament legitim, votat de o oameni, ca să începem discuţiile privind revizuirea Constituţiei, inclusiv discuţiile despre viitoarea structură adminsitrativ-teritorială şi de dezvoltare a României, până pe 15 aprilie 2012", a precizat Ponta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.