Tripoli a sărbătorit victoria revoluţiei

Tripoli a sărbătorit victoria revoluţiei

Zeci de mii de libieni, printre care numeroase femei, au sărbătorit vineri seara, la Tripoli, victoria revoluţiei împotriva regimului condus de Muammar Gaddafi, la zece zile după căderea capitalei în mâinile ‘luptătorilor pentru libertate’, transmite AFP.
Libienii au început să se strângă la lăsarea serii în Piaţa Verde, loc simbol al puterii fostului lider libian redenumit Piaţa Martirilor, în cea mai mare adunare populară de după cucerirea cartierului general al colonelului Gaddafi, Bab al-Aziziya, la 23 august.
O imensă coloană de maşini, întinsă pe mai mulţi kilometri, s-a format de-a lungul falezei, în sunete de claxoane, în timp ce pasagerii agitau drapelul revoluţiei, o stea înconjurată de o semilună pe fond negru, roşu, verde. La o tribună instalată la poalele citadelei otomane Seraiul roşu, acolo unde Muammar Gaddafi avea obiceiul să ţină cuvântări susţinătorilor săi, bărbaţi şi femei s-au succedat strigând ‘Libien, ridicaţi capul, sunteţi liberi’. ‘Libia aştepta ziua aceasta, Libia este ca o floare’ sau lansând ‘takbir’ căruia mulţimea îi răspundea ‘Allahu Akbar’.Grupuri de femei îmbrăcate în ţinută tradiţională sau după moda occidentală cu un simplu fular pe cap dansau în timp ce cântau imnul revoluţionarilor ce răsuna din toate maşinile adunate, ‘Libia ne-a chemat, am răspuns chemării ei’.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.