Fotbal – Preliminariile CE 2012: Luxemburg – România 0-2

Fotbal – Preliminariile CE 2012: Luxemburg – România 0-2

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Luxemburgului cu scorul de 2-0 (2-0), vineri seara, în deplasare, pe stadionul ”Josy Barthel”, în preliminariile Campionatului European din 2012, Grupa D. România s-a impus meritat prin ”dubla” reuşită de Gabriel Torje (34, 45), la primul său meci după ce a semnat pentru Udinese.

Gazdele au început în forţă şi doar intervenţia salvatoare a lui Tătăruşanu a împiedicat o deschidere de scor în minutul 3, când goalkeeper-ul Stelei l-a blocat pe Leweck. Un minut mai târziu, apărarea noastră a respins in extremis o minge aruncată în careu, care îl viza pe Blaise (4). Tricolorii au replicat imediat, prin Marica, dar lovitura sa de cap a trimis mingea pe lângă buturile lui Joubert (6).
Chiar dacă luxemburghezii s-au arătat foarte incisivi în continuare, România a preluat apoi controlul jocului şi a mai avut o şansă bună, prin Marica (13), din lovitură liberă.
Joachim (14) a finalizat cu şut pe lângă poartă o acţiune a gazdelor, iar Da Mota a expediat un şut centrare periculos (21).
România a deschis scorul în min. 34, la capătul unei faze prelungite de atac: Măţel a centrat, Cociş a retrimis în faţa porţii, de unde Torje a catapultat balonul în plasă: 0-1.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.