VIDEO | Trei milioane de pachete cu țigări de contrabandă confiscate în 2019

Contrabanda continuă să reprezinte principalul fenomen infracţional care se manifestă la frontiera cu Ucraina.  În anul 2019, pe linia combaterii contrabandei, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au înregistrat 417 dosare penale, fiind implicate 305 persoane.

În 2019 au fost executate 42 de percheziţii domiciliare în cadrul unor acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări și au fost puse în executare 31 de ordonanțe de punere sub sechestru asigurator. Valoarea bunurilor puse sub sechestru se ridică la suma de 2.500.000 lei.

”În această zonă sunt descoperite aproape zilnic persoane care încearcă să traverseze frontiera transportând ţigări de contrabandă, deseori poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru reţinerea lor, în conformitate cu prevederile legii, deoarece nu se supun somaţiilor legale. În anul 2019, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-au înregistrat 111 evenimente de frontieră în care polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare”, a precizat Florin Coman, inspector  șef al ITPF Sighetu Marmației.

Prejudiciul estimat că a fost adus statului, rezultat prin sustragerea de la plata accizelor și TVA a fost de aproximativ 30 000 000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.