Trei cetăţeni marocani au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria

Trei cetăţeni marocani au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria

Trei cetățeni marocani au fost reținuți de polițiștii de frontieră sătmăreni în momentul în care încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Cei trei intenționau să ajungă în Italia.
În seara zilei de 15 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracționalității Transfrontaliere al IJPF Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale. Pe timpul acțiunii, în jurul orei 21.30, poliţiştii au observat trei cetățeni afro-asiatici în stația CFR din municipiul Satu Mare. De acolo, persoanele au plecat cu mijloace de transport în comun până în localitatea Vetiș, iar mai departe pe jos către Oar. De la marginea localității respective au părăsit drumul principal mergând spre frontiera cu Ungaria. În tot acest timp, cei trei cetățeni au fost supravegheați îndeaproape de către polițiștii de frontieră sătmăreni.
În momentul în care persoanele intenționau să treacă pe frontiera verde din România în Ungaria, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea lor.
Cei trei au fost conduși la sediul IJPF Satu Mare și din primele verificări s-a stabilit că sunt cetățeni marocani cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în Italia pentru a-și găsi un loc de muncă, dar pentru că nu posedau documente valabile de călătorie au încercat să iasă ilegal din România pe frontiera verde.
Marocanii sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.