Acţiune de combatere a contrabandei finalizată cu mai multe focuri de avertisment

Acţiune de combatere a contrabandei finalizată cu mai multe focuri de avertisment

24 de baxuri cu 12.000 pachete de țigări de contrabandă au descoperit polițiștii de frontieră de la S.P.F. Negrești Oaș într-o acțiune de combatere a contrabandei, pe timpul căreia au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de avertisment.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negrești Oaș au desfășurat, în seara zilei de 15 iunie a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei. În jurul orei 22.30, poliţiştii aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, la aproximativ 100 metri de linia de frontieră spre interior, pe direcția localității Moișeni, un grup de persoane care transportau mai multe colete voluminoase.
Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce. Persoanele nu s-au supus somațiilor, iar poliţiştii de frontieră au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, fără a încălca teritoriul statului vecin. Profitând de terenul accidentat și împădurit, grupul s-a dispersat, iar persoanele au fugit spre teritoriul ucrainean.
Polițiștii de frontieră au descoperit, la cercetearea zonei, la aproximativ 250 metri de frontieră pe teritoriul țării noastre, 24 de colete învelite în folie în care se aflau 12.000 pachete de țigări marca Viceroy cu timbru fiscal ucrainean.
Autoritățile de frontieră române au luat legătura cu grănicerii ucraineni pentru cercetarea în comun a acestui eveniment. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată de polițiștii de frontieră sătmăreni. În acest caz cercetările sunt continuate pentru identificarea persoanelor implicate și tragerea lor la răspundere.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.