Revoluţionarii maramureşeni îşi cer drepturilor cuvenite prin lege

Revoluţionarii maramureşeni îşi cer drepturilor cuvenite prin lege

Membrii Asociaţiei "22 Decembrie 1989" Baia Mare s-au întâlnit astăzi, 16 iunie a.c., cu prefectul Sandu Pocol, căruia i-au solicitat sprijin în vederea respectării Legii 341/2004, respectiv rezolvarea problemei sediului asociaţiei, atribuirea de spaţii comerciale, punerea în posesie a unor terenuri şi construirea unui monument în memoria eroilor martiri din Decembrie 1989. La discuţiile revoluţionarilor băimăreni a participa directorul Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei Baia Mare, Dana Andercău.
      Preşedintele Asociaţiei "22 Decembrie" Baia Mare, Adiel Florian, a spus: "Noi ne aflăm în proces cu Primăria Baia Mare pentru sediul asociaţiei de pe strada Andrei Mureşanu. Imobilul este trecut în proprietatea privată a municipiului Baia Mare, iar asociaţia noastră este constituită legal şi avem plătită chiria la zi. Nu îl putem dobândi pentru că acesta trebuie să fie în proprietatea publică a statulzui. Dorim să întrăm în posesia lui, aşa cum prevede Legea 341/2004 a  recunoştiinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, publicată cu modificările şi completările ulterioare. Mai solicităm atribuirea de 100 metri pătraţi de spaţii comerciale, respectiv acordarea de terenuri în extravilan.
       Directorul Dana Andercău a precizat că au fost acordate patru spaţii comerciale pentu urmaşii eroilor martiri băimăreni ai Revoluţiei din Decembrie 1989, însă pentru acordarea de teren extravilan trebuie făcute demersuri la nivel central, deoarece terenul identificat este în proprietatea statului, însă la nivel central.
       Prefectul Sandu Pocol i-a asigurat pe revoluţionarii băimăreni de sprijin, în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru a beneficia de facilităţile stabilite de lege. Cred că vom găsi înţelegerea necesară la domnul primar Cătălin Cherecheş şi consilierii locali pentru a evita un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu privire la sediul asociaţiei, a mai adaugat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Vom solicita, prin adrese scrise, atât la nivel local, cât şi la nivel central să găsim sprijin în rezolvarea acestor probleme. O primă adresă a fost înaintată la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 în care a fost cerut sprijin în preschimbarea certificatelor de revoluţionar a urmaşilor eroilor martiri şi revoluţionarilor care nu au reuşit să se încadreze în termen şi pentru acordarea foilor de parcurs persoanelor îndreptăţite, care din motive financiare sau de boală nu se pot deplasa la Bucureşti pentru ridicarea lor de la sediul central.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.