Angajaţii persecutaţi se pot adresa primului Centru Anti-Mobbing din România

Angajaţii persecutaţi se pot adresa primului Centru Anti-Mobbing din România

Primul Centru Anti-Mobbing din România, cu sediul în strada Enăchiţă Văcărescu nr. 38, Bucureşti, a fost anunţat de Asociaţia COLFASA, în cadrul proiectului "Femeia contează!", dezvoltat în colaborare cu Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, a informat un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.
Proiectul va continua joi, cu o dezbatere la Palatul Parlamentului, cu tematica "Egalitatea de şanse/gen pe piaţa muncii", prilej cu care vor fi analizate cazuri de situaţii conflictuale sau discriminatorii la locul de muncă, decizii ale Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, vor fi identificate instrumentele de combatere a discriminării. De asemenea, va fi analizat şi cadrul juridic în materie de discriminare, hărţuire, mobbing.
La dezbateri vor participa, alături de reprezentanţii ONG-urilor de profil şi ai instituţiilor guvernamentale, de preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, Cristina Pocora, de reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale, şi invitaţi din străinătate.
Preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, deputatul PNL Cristina Pocora, a salutat lansarea primului Centru Anti-Mobbing din România, în cadrul proiectului ‘Femeia contează!".
"Este primul pas pentru ca angajatorii şi angajaţii români să afle că acest fenomen nu trebuie tolerat şi mă refer la acea formă de hărţuire psihologică sistematică de la locul de muncă. Atât femeile, cât şi bărbaţii trebuie să ştie că nu este normal să muncească într-un mediu toxic, din cauza altor persoane care, din diverse motive, îşi persecută colegii de birou sau subalternii. Trebuie să ştie că pot riposta, pot îndrepta lucrurile. Demisia nu este o soluţie pentru situaţiile de acest gen. Alături de societatea civilă care, iată, a lansat programe, proiecte de informare şi de contracarare a mobbingului, sindicatele sunt cele care ar trebui să aibă un rol important în combaterea acestui fenomen. Pentru că organizaţiile sindicale sunt cele mai apropiate de angajaţii unei organizaţii", a declarat cu această ocazie Cristina Pocora, potrivit comunicatului de presă.
Aceasta a subliniat că, prin activitatea pe care o desfăşoară în cadrul Parlamentului României, a iniţiat şi sprijinit o serie de manifestări, discuţii, mese rotunde care au avut ca temă centrală discriminarea de gen, egalitatea de şanse, combaterea hărţuirii şi a discriminării pe piaţa muncii. Agerpres

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.