Tratamentul împotriva virusului mortal Ebola, disponibil în mai puţin de un deceniu

Tratamentul împotriva virusului mortal Ebola, disponibil în mai puţin de un deceniu

Unul dintre agenţii patogeni cei mai temuţi din lume, virusul Ebola, are o slăbiciune structurală cheie, care ar putea fi vitală în dezvoltarea de medicamente pentru a trata febra pe care o declanşează, au anunţat cercetători americani săptămâna trecută, în revista Nature, informează duminică ziarul britanic The Guardian. "Această cercetare identifică o proteină celulară critică de care virusul Ebola are nevoie pentru a provoca infectarea şi maladia", a declarat Sean Whelan de la Harvard Medical School. "De asemenea, îmbunătăţeşte şansele de a produce medicamente ce combat direct infectările cu Ebola", a precizat el.
Grupul spune ca a crescut şoareci care produc niveluri scăzute ale unei proteine cunoscută sub numele de Niemann-Pick C1, care transportă colesterol în interiorul celulelor. Şoarecii au supravieţuit apoi expunerii la Ebola, care provoacă o febră hemoragică, şi la un agent patogen înrudit, virusul Marburg.
Virusul este cunoscut pentru că interferează cu procesul de coagulare a sângelui, drept urmare provocând deteriorarea şi ruperea pereţilor vaselor de sânge.
The Guardian aminteşte că febra a fost detectată pentru prima dată de medici în anii 1970, în sate aflate de-a lungul râului Ebola, în Republica Democrată Congo şi este, de obicei, fatală la om. Au existat cel puţin două duzini de focare de Ebola în Africa, deşi doctorii încă nu ştiu exact modul in care se răspândeşte virusul. Nu există vaccinuri sau medicamente pentru a-l combate.



Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.