Irene loveşte New Yorkul transformat în oraş-fantomă

Irene loveşte New Yorkul transformat în oraş-fantomă

După ce a făcut opt morţi şi a evacuat forţat cel puţin 1,5 milioane de persoane, uraganul Irene a lovit New Yorkul sâmbătă seară, transformat într-un oraş-fantomă măturat de ploi torenţiale."Extremitatea uraganului a sosit peste noi", a declarat primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, într-o conferinţă de presă.
Primarul a cerut locuitorilor să rămână neapărat la domiciliu.
"Nu ieşiţi pe străzi, rămâneţi acasă sau în centrele de primire", a cerut el, adăugând că este "prea târziu pentru a pleca" pentru cei care nu au respectat instrucţiunile de evacuare în zonele de inundaţii.
În timp ce vânturile puternice suflau asupra oraşului, primarul a declarat că se aşteaptă la o creştere semnificativă a apelor în cursul dimineţii.
Transportul public oprit, aeroporturile închise, mii de evacuări, New Yorkul, de obicei atât de festiv sâmbătă seară, semăna cu un oraş mort, notează AFP. În Manhattan, barurile şi restaurantele au fost închise, spectacolele pe Broadway anulate, mulţimea de turişti a părăsit în grabă Times Square.
Numeroase magazine şi-au protejat ferestrele cu placaj şi newyorkezii s-au baricadat în case.
370.000 de persoane au primit ordinul primarului de evacuare înainte de sâmbătă seară din zonele inundabile ale oraşului, ceea ce n-a mai văzut niciodată oraşul New York.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.