Transportul pacienţilor fără centură în ambulanţă, amendat de la 1.000 la 2.000 de lei

Transportul pacienţilor fără centură în ambulanţă, amendat de la 1.000 la 2.000 de lei

Transportul pacienţilor în ambulanţă pe targă sau pe scaune fără centură de siguranţă şi fumatul în salvări se sancţionează cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei, indiferent dacă echipajul respectiv face parte din sistemul public sau cel privat, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii supune dezbaterii publice un proiect de hotărâre de Guvern privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele legale din domeniul sănătăţii publice. Proiectul de act normativ prevede sancţiuni drastice în cazul nerespectării nromelor de igienă, dar şi pentru personalul din sistemul medical de urgenţă care nu respectă legislaţia, indiferent dacă lucrează la stat sau în privat.
Prin acest proiect, MS doreşte să asigure protejarea populaţiei prin îmbunătăţirea activităţilor, serviciilor şi produselor cu impact asupra stării de sănătate şi totodată să asigurare respectarea prevederilor normelor legale de igienă şi sănătate publică a amplasamentelor, activităţilor serviciilor, produselor, factorilor de mediu, de habitat, de muncă, arată Nota de fundamentare a proiectului.
Astfel, în medicina de urgenţă se sancţionează cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei depăşirea neautorizată a competenţelor de către membrii unui echipaj, fumatul în autospecialele de intervenţie şi transport ale serviciilor de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar publice şi private, neasigurarea cu centurile de siguranţă a pacienţilor pe targă sau pe scaunele din cabina medicală. Aceeaşi amendă o va primi şi personalul serviciilor de ambulanţă private comerciale care nu respectă condiţiile de acordare a consultaţiilor la domiciliu şi ale activităţilor de transport contractate cu Casa Naţională de Asigurări Sociale de Sănătate. MEDIAFAX

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.