Trafic la graniță crescut, număr de polițiști de frontieră sporit

Având în vedere că în minivacanța de Sfânta Maria, mulți cetățeni români  călătoresc în afara granițelor ţării, în perioada următoare se preconizează  o creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei, în special la granița cu Ungaria și Bulgaria. În acest sens, Poliția de Frontieră Română continuă să aplice masurile aflate în competenţa instituţiei, dispuse de la începerea sezonului estival, pentru reducerea timpului de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. Astfel, în această perioadă, peste 4.000 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control a frontierei de stat.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru supravegherea sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, respectiv în Giurgiu şi Vama Veche, li se recomandă participanţilor la trafic utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.