VIDEO | Tot mai multe cazuri de viroze respiratorii în cazul copiilor

 Gripa a ucis deja doi oameni la nivel național, iar numărul virozelor și pneumoniilor crește alarmant de la o zi la alta. Creștere alarmantă a cazurilor de viroză se înregistrează și în rândul copiilor.  Ca să prevină îmbolnăvirile, medicii recomandă în continuare vaccinarea, mai ales pentru cei care au risc mare de îmbolnăvire, cum ar fi bătrânii şi copiii.

Număr tot mai mare de copii bolnavi o dată cu începerea școlilor și a grădinițelor. De altfel, vacanța numai a estompat un pic numărul de cazuri de viroze. În cazul copiilor intrarea în colectivitate presupune o concentrație mare de virusuri și bacterii cu care copilul intră în contact,  sunt de părere medicii specialiști.

”E clar, în momentul în care copilul va începe să meargă la grădiniță, se va răci, nu are cum să-și facă imunitatea altfel. Chiar dacă este vaccinat conform baremului Ministerului Sănătății, el oricum se va răci, și-și va dezvolta anticorpi. În momentul în care se răcește copilul, e adevărat, e foarte greu pentru părinți, trebuie izolați copiii la domiciliu, să nu-i mai ducă în colectivitate, pentru că e greu să gestionezi lipsa ta de la serviciu, ai nevoie de o persoană cu care să lași copilul, sunt probleme cu care ne confruntăm constant. Însă, în momemntul în care ai conștință și te gândești că  nu mi-ar plăcea ca să vină un alt copil bolnav în grupă, în condițiile în care și eu fac tot posibilul ca să nu duc copilul bolnav, lucrurile pot să fie ținute sub control”, spune Erika Șofron, medic specialist la secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Sighet..

Părinții ar putea evita îmbolnăvirea copilului, dacă ar acorda mai multă atenție unor aspecte.

”Ca popor, avem câteva defecte, noi, românii, printre care supraalimentarea, întotdeauna avem impresia că copilul nostru nu mănâncă suficient. Un alt defect ar fi înfofolirea. Ce trebuie să știm e că nu se va răci nicioadtă un copil cu pielea uscată. Se va răci cel care transpiră pentru că este prea gros îmbrăcat, transpiră, iar în momentul în care, într-adevăr adie vântul, pe pielea umedă se evaporă transpirația și se răcește mult mai ușor pielea și copilul devine mult mai vulnerabil la orice infecții bacteriene sau virale”, spune Erika Șofron.

În momentul în care încercăm să fim echilibrați în ceea ce privește somnul, mâncarea și îmbrăcatul, vom face forme mai ușoare de răceală, explică medicul Erika Șofron.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.