Sprijin pentru ONG-uri cu formularul 230

Toate organizaţiile non-guvernamentale pot primi de acum 3,5 la sută din impozitul pe venit al celor  care vor să le sprijine.Anul trecut, beneficiau de acest procent doar ONG-urile licenţiate, care ofereau şi servicii sociale. În plus, puteţi alege să susţineţi o organizaţie, doi ani la rând.

Marea noutate este că toate ONG-urile beneficiază de 3.5%, indiferent de domeniul de activitate, iar contribuabilul poate opta pentru redirecționarea sumei pentru o perioadă de 2 ani. Completând cererile disponibile online, puteţi să ajutaţi asociaţii care au grijă de bolnavi, copii, şi bătrâni, ori pe cele care militează, pentru protecţia mediului, a drepturilor omului, şi necuvântătoarelor sau orice alt ONG. Principala modificare a formularului 230 vizează procentul din impozitul pe venit care poate fi redirecţionat către o cauză anume, adică 3,5 la sută. Una dintre asociaţiile care a primit acest sprijin substanţial de-a lungul vremii este Help Autism pentru că oferea şi servicii sociale. Doar anul trecut 100.000 de oameni au completat cereri pentru ei.

Puteţi sprijini ONG-urile fără să vă coste nimic, doar prin completarea unui formular. Îl găsiţi online și îl puteţi trimite până pe 16 martie. Fie îl depuneţi la ghişeele ANAF, îl trimiteţi prin poştă ori prin serviciul privat virtual de pe site-ul instituţiei. În acest moment doar 30 la sută dintre cei care obţin venituri din salarii sau pensii redirecţionează 3,5 din impozitul pe venit, potrivit datelor ANAF.

Cine nu alege destinația celor 3,5 la sută din impozitul pe venit, trebuie să știe că banii respectivi rămân la dispoziția statului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.