Ţigări de contrabandă în Munţii Maramureşului

Ţigări de contrabandă în Munţii Maramureşului

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au reţinut o persoană în urma unei acţiuni specifice desfăşurată la frontiera verde şi au confiscat 2.950 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 25.000 lei.
În cadrul altei acţiuni lucrătorii din cadrul SFP Sighet au descoperit într-o maşină, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, 2.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 17.000 lei. La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vişeu de Sus, pe timpul executării misiunilor specifice în zona de competenţă, au observat un grup de persoane care transportau de pe teritoriul ucrainean mai multe colete voluminoase peste frontieră în România.
       Poliţiştii au procedat la somarea prin voce a suspecţilor şi deoarece aceştia nu s-au supus a fost tras un foc de avertisment în plan vertical fiind reţinut un bărbat, Ioan L. cetăţean român, în vârstă de 23 ani, domiciliat în localitatea Poienile de Sub Munte.
La faţa locului, au fost descoperite şase colete ce conţineau 2.950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 25.000 lei.
 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.
Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.
 Cercetările sunt continuate în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.În data de 03 iulie 2011, lucrătorii din cadrul SPF Sighet, au descoperit pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei,  într-un autoturism, 1.999 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de  17.000 lei.
 În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.