Maramures: Contradictii in P.N.T.C.D. Maramures

Maramures: Contradictii in P.N.T.C.D. Maramures

Partidul National Taranesc Crestin Democrat Maramures continua sa fie condus de doi presedinti. Este vorba despre Gheorghe Siman si Lucian Morar, primarul localitatii Ulmeni, ambii revendicandu-si statutul de presedinte al P.N.T.C.D. Maramures.

Situatia pare sa fie destul de incerta la nivelul conducerii de partid iar comunicarea intre cei doi lasa de dorit, ambii luand decizii dupa cum considera fiecare in parte. Un exemplu in acest sens ar fi organizarea conferintei judetene pentru P.N.T.C.D. Maramures din data de 9 iulie, decizie luata de Gheorghe Siman fara consultarea lui Lucian Morar. "Din pacate, la luarea acestei decizii nu am fost consultat. Eu am crezut ca este nevoie sa se clarifice lucrurile la nivel national. Pe de o parte, Victor Ciorbea a facut un congres in care a fost desemnat presedinte, eu am vrut sa isi termine sedintele la nivel national dupa care sa ne intalnim la nivelul judetului Maramures si sa avem o conducere aleasa de catre toate optiunile politice in cadrul P.N.T.C.D. – ului", a spus Lucian Morar.

Lucian Morar sustine ca nimeni nu i-a cerut parerea in legatura cu organizarea alegerilor la Sighetu Marmatiei. Drept urmare, primarul localitatii Ulmeni contesta organizarea conferintei judetene in capitala istorica a Maramuresului, din motive intemeiate, spune el. "Nu am fost intrebat, nu am fost consultat in legatura cu criteriile de stabilire a delegatiilor la conferinta judeteana, cu locatia. Sighetul intr-adevar este incarcat de istorie, de national-taranism, dar daca ma gandesc la greutatea cu care presa si delegatiile se vor deplasa la Sighet, nu vor participa foarte multi la aceasta conferinta care, daca s-ar fi desfasurat in Baia Mare, numarul celor prezenti ar fi fost mult mai mare", a mai adaugat Lucian Morar.

Totodata, Morar mai sustine ca ar fi timpul ca membrii de partid sa dea dovada de seriozitate iar organizarea conferintei judetene sa fie facuta cu cap, asta deoarece este timpul ca deciziile in ceea ce priveste P.N.T.C.D. Maramures sa fie luate unitar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.