Țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Postului Comunal de Poliție Bârsana

În cursul zilei de 15 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Vișeu de Sus și Serviciului Teritorial PF Maramureș, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului Comunal de Poliție Bârsana, au observat, în localitatea Bârsana, județul Maramureș, un autoturism marca Audi A6 suspect a fi implicat în activități ilicite. S-a acționat pentru oprirea acestuia, însă șoferul a ignorat semnalele polițiștilor și a mărit viteza de deplasare. Imediat, s-a pornit în urmărirea acestuia și blocarea direcțiilor de deplasare. La scurt timp, pe itinerariul de deplasare al autoturismului au fost găsite abandonate două colete cu țigări. După aproximativ trei km, a fost descoperit abandonat și autoturismul.

Atât mașina, cât și coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.240 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 14.500 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar mașina – în valoare de aproximativ 25.000 de lei – a fost indisponibilizată pentru continuarea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum şi pentru identificarea persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.