VIDEO | Tot mai mulți maramureșeni care merg la cules ciuperci ajung să se rătăcească sau să se accidenteze în pădure

Ne aflăm în plin sezon de cules ciuperci și tot mai mulți maramureșeni ajung să se rătăcească sau să se accidenteze în pădure, situații care necesită intervenția salvamontiștilor. În mai puțin de 24 de ore, echipajele Serviciului Public Județean SalvamontMaramureș au derulat două misiuni de căutare-salvare, persoanele rătăcite sau accidentate aflându-se la cules de ciuperci.

În cursul zilei de joi, salvamontiștii au intervenit în zona Remetea Chioarului pentru a acorda primul ajutor unei persoane de sex feminin care a suferit o fractură de membru inferior, în timp ce se afla la cules de ciuperci. După acordarea primului ajutor, persoana accidentată a fost predată echipajului SMURD și transportată la unitatea medicală pentru investigații. La mai puțin de 24 de ore de la acest incident, salvatorii montani au fost din nou solicitați pentru a derula o acțiune de căutare-salvare a unei persoane care, aflându-se la cules de ciuperci încă de ieri după-amiază, în zona Stremț – Băsești, nu a revenit la domiciliu. După patru ore de căutări, salvamontiștii au primit informații conform cărora persoana rătăcită a fost identificată în localitatea Odești, epuizată fizic, însă fără alte probleme medicale.

„În ultimul timp, Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș a derulat tot mai multe misiuni de căutare-salvare, unele dintre ele având un deznodământ tragic. Le recomandăm tuturor persoanelor care se aventurează în pădure sau pe munte, precauție și dotarea cu echipamentul minim necesar, având în vedere faptul că ne confruntăm cu posibilitatea de modificare a condițiilor meteo. De asemenea, este absolut esențial ca toate persoanele să dețină un telefon încărcat, cu datele mobile activate, pentru a face facilita localizarea, în caz de nevoie. Totodată, este important să nu pornim la drum neînsoțiți, astfel încât să existe o persoană care să poată solicita intervenția echipelor de salvare, dacă este necesar. Nu în ultimul rând, în caz de probleme, le recomandăm tuturor să apeleze cu încredere 112 și să ofere toate datele care ar putea ajuta echipele de salvare să ajungă în timp util la persoanele rătăcite sau accidentate”, a declarat Dan Benga, managerul Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.