VIDEO | Tichete sociale distribuite persoanelor defavorizate, în vederea asigurării unei mese calde

Primăria municipiului Sighetu Marmației, prin Direcţia de Asistenţă Socială, derulează în următorul interval de timp o acțiune de distribuire a unor tichete sociale care vor fi utile persoanelor defavorizate, pentru servirea unei mese calde.  

Începând de astăzi,  18 noiembrie 2020, reprezentanţii Direcției de Asistență Socială Sighet vor distribui la domiciliul persoanelor în vârstă de 75 de ani împliniţi sau peste această vârstă, care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, 800 lei/lună,tichete sociale pe suport electronic pentru servirea de mese calde. Acțiunea vine ca o consecință a OUG nr.115/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, acordate din fonduri externe ne rambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora.

Valoarea unui astfel de tichet social este de 180 lei/lună şi poate fi folosit exclusiv pentru servirea mesei calde în unităţile afiliate şi anunţate.

 

Aceste tichete sunt un instrument prin care Guvernul României sprijină categoriile mai defavorizate de persoane, asigurându-le o masă caldă. Acest proiect este cofinanțat din Fondul European pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (FEAD) prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2014 – 2020).

Pentru informaţii suplimentare, Direcţia de Asistenţă Socială a pus la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon 0262 314579, de luni până vineri, între orele 08:00-15:00.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.