VIDEO | Pași importanți în realizarea Drumului Expres Baia Mare – Jibou

Pași importanți în realizarea Drumului Expres Baia Mare – Jibou, pentru judeţele Maramureș și Sălaj. În acest sens, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a avut o întâlnire de lucru cu președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre implementarea proiectului drumul expres Baia Mare – Jibou. Având în vedere că Guvernul României dă posibilitatea autorităților județene să aplice pe astfel de proiecte, cei doi președinți au convenit ca proiectul să se realizeze prin Asociația Intercomunitară de Dezvoltare (ADI). Pentru studiul de fezabilitate suma alocată va fi de aproximativ 4 milioane de euro. Consiliul Județean Maramureș a anunțat că va depune o cerere de finanțare pentru a fi cuprinși, pe acest proiect, în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă cu suma de 350 de milioane de euro. Însă înainte va trebui întocmit studiul de fezabilitate pentru a fi cu întreaga documentație pregătită. Urmează ca proiectele să fie dezbătute și aprobate de către consilierii județeni din Maramureș și respectiv Sălaj.

Realizarea acestui obiectiv important pentru nord-vestul Transilvaniei vine după discuțiile avute pentru implementarea drumului expres Baia Mare-Satu Mare. Colaborarea cu județele limitrofe Maramureșului întărește preocuparea președinților consiliilor județene pentru dezvoltarea pe toate segmentele a acestei regiuni importante pe harta României.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.