Termenul pentru incheierea asigurarii pentru locuinte a fost prelungit pana la 5 august

Termenul pentru incheierea asigurarii pentru locuinte a fost prelungit pana la 5 august

Maramuresenii pot sa incheie asigurarea obligatorie pentru locuinte pana in 5 august.  Termenul a fost prelungit cu cateva saptamani pentru a oferi posibilitatea tuturor, sa isi asigure locuintele. Incepand cu 6 august toti cei care se sustrag de la legislatia in vigoare, sunt pasibili de amenzi usturatoare.
   Initial termenul limita era stabilit pentru data de astazi, 15 iulie, insa acesta a fost prelungit pana in data de 5 august. Aceste masuri au fost luate pentru a se evita amendarea celor care din diverse motive nu au reusit  inca sa isi asigure locuinta.
 Pretul unei polite de asigurari este cuprins intre  10 si 20 de euro, in functie de materialul din care este construita locuinta si acopera daunele produse de cutremure, inundatii sau alunecari de teren in limita a 10.000 si respectiv 20.000 de euro
  Am fost surprinsi sa aflam ca exista persoane care  in pofida mediatizarii acestei legi, nu aveau cunostinta  despre faptul ca au obligatia sa isi asigure locuinta.
 Cei mai multi dintre cei intervievati de noi sustin ca o astfel de lege este benefica in conditiile in care “nu sti ce iti aduce ziua de maine” .
Cei care se sustrag de la respectarea legislatiei in vigoare sunt pasibili de amenzi usturatoare cuprinse intre  intre 100 si 500 lei.  
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.