Baia Mare: A fost inaugurat, in premiera, primul dispecerat medical integrat I.S.U. – Serviciul de Ambulanta

Baia Mare: A fost inaugurat, in premiera, primul dispecerat medical integrat I.S.U. – Serviciul de Ambulanta

In Maramures functioneaza, incepand de astazi, primul dispecerat medical integrat al Serviciului de Ambulanta si I.S.U. sub forma unui centru pilot.

Astazi, in municipiul Baia Mare, Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor – prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta au inaugurat, cu sprijinul STS, Directia pentru apelul unic de urgenta 112, primul proiect pilot de integrare a dispeceratelor de ambulanta cu cele ale Inspectoratelor Generale pentru Situatii de Urgenta, care include si SMURD. Urmatorul dispecerat integrat va fi inaugurat duminica, la Sibiu.

La eveniment au luat parte subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii. Raed Arafat, reprezentanti ai Institutiei Prefectului precum si ai Consiliului Judetean. "Eu vreau pe aceasta cale sa multumesc tuturor care s-au implicat aici. Fiecare avea motive sa nu faca si sa stea linistit. Totusi, toti impreuna, ati facut. Colegii care lucreaza la SMURD, la Ambulanta, Directia de Sanatate Publica, toti au venit in intampinarea unei idei care este indrazneata si care va aduce acum cu un pas inainte sistemul de urgenta din judetul Maramures", a precizat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat. Acesta a mai adaugat ca proiectul va fi generalizat pe plan national daca se va dovedi ca este mai operativ decat precedentul.

Prin crearea acestor dispecerate medicale integrate, care sunt organizate in spatii puse la dispozitie de inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta, se urmareste si cresterea eficientei utilizarii resurselor umane, materiale si financiare alocate de catre institutiile publice. In dispeceratul medical integrat din cadrul I.S.U. Maramures vor lucra, pe schimburi, cate patru persoane, situatie ce va duce la sporirea capacitatii de lucru. Proiectele pilot vor fi eveluate timp de aproximativ trei luni, urmand sa fie implementate si in alte judete. Daca proiectul se dovedeste a fi mai eficient decat cel anterior, in dispeceratul integrat ar putea sa opereze si serviciile Politiei si Jandarmeriei, la fel ca in judetul Mures, unde toate serviciile functioneaza intr-un singur dispecerat din anul 2001.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.