La Spitalul Sighet s-au inregistrat trei accidente vasculare cerebrale din cauza caldurii

La Spitalul Sighet s-au inregistrat trei accidente vasculare cerebrale din cauza caldurii

 Valul de caldura care a lovit toata tara si implicit municipiul nostru face numeroase victime printre sigheteni. Numai in ultimele 24 de ore au ajuns la Serviciul Primire Urgente Sighet, din cauza caniculei un numar de 82 de persoane.  Cei mai afectati de temperaturile extreme sunt cardiacii si varstnicii.  
 In aceste zile in Maramures au fost inregistrate temperaturi si de 37 de grade. Insa, temperatura resimtita la sol de cetateni este cu cel cateva grade mai ridicata, din cauza emisiilor autovehiculelor si a incalzirii peretilor imobilelor sau a asfaltului. In aceste conditii victimele caldurii nu au intarziat sa apara. Gelu Moys, medic specialist in cadrul Unitatii Primiri Urgente Sighet a declarat pentru TV Sighet ca in ultimele 24 de ore, un numar de 82 de persoane au ajuns la Urgenta cu probleme cauzate de temperaturile exagerate.
Cele mai multe  persoane care au solicitat interventia Ambulantei  au avut simptome de deshidratare. In ultimele 24 de ore medicii de garda de la UPU Sighet s-au confruntat si cu trei accidente vascular cerebrale cauzate de temperaturile extrem de ridicate.
Medicii recomanda sigheteniilor sa consume cel putin doi litri de lichide pe zi, sa se alimenteze corect  cu fructe si legume si sa evite pe cat posibil expunerea la soare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.