Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste mediile multianuale, în iulie

Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste mediile multianuale, în iulie
Temperaturile medii lunare ale aerului, în luna iulie, se vor situa peste mediile multianuale la scara întregii ţări, cele mai ridicate valori fiind posibile în zonele sud-estice, estice şi vestice ale ţării, potrivit informaţiilor Centrului European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) furnizate pentru România, în intervalul iulie – septembrie 2011.
 Cantităţile de precipitaţii vor prezenta, în iulie, valori sub normele climatologice în cea mai mare parte a ţării, iar în centru şi nord-vest, precipitaţiile pot fi apropiate de mediile multianuale lunare. 
Pentru luna august, regimul termic al aerului va înregistra valori peste mediile multianuale lunare în majoritatea zonelor, exceptând centrul ţării, unde valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice
Centrul europen pentru Prognoza Vremii estimează pentru luna septembrie temperaturi medii lunare ale aerului la valori apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, iar în sud-est, acestea se pot situa peste mediile multianuale. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de valorile normale pe aproape întreg teritoriul, iar local în sud-estul, centrul şi vestul ţării, acestea se pot situa sub normele climatologice. 
ANM precizează că aceste informaţii nu exclud posibilitatea apariţiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantităţi mai mari de precipitaţii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv. 

Informaţiile pentru România furnizate de Centrul european pentru Prognoza Vremii au fost publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.