VIDEO | Târg de Crăciun în scop caritabil la Liceul Tehnologic ”Marmația”

Luna decembrie e luna cadourilor. Un dar de suflet vine și din partea colectivului de elevi și cadre didactice de la Liceul Tehnologic ”Marmația”din Sighetu Marmației. Aceștia vor comercializa în cadrul unui Târg de Crăciun obiecte realizate handmade, banii fiind direcționați spre un scop caritabil.

An de an colectivul Liceului Tehnologic ”Marmația”derulează în preajma sărbătorilor de iarnă acțiuni umanitare cu tematica ”Ajută-ți aproapele”. În acest an au colectat alimente neperisabile, haine și jucării ce vor ajunge la copiii cu nevoi speciale. Tot în acest scop au realizat și un Târg de Crăciun cu obiecte decorative și produse alimentare.

”Liceul Tehnologic ”Marmația” a demarat și în acest an o acțiune în scop caritabil dedicată copiilor nevoiași. Târgul de Crăciun este plin de materiale și produse confecționate doar de copii asistați de cadrele didactice. Este o muncă titanică, în care s-a pus mult suflet, multă pasiune, multă dăruire și la  un preț decent între cinci și zece lei pot fi achiziționate produsele. Mulțmesc elevilor implicați și cred că a dărui e mai important decât a primi, pentru că în momentul în care vedem zâmbete, reușim să ne încărcăm pozitiv și atunci continuăm în fiecare an să desfășurăm astfel de activități”, spune Adriana Vesca, . director al Liceului Tehnologic ”Marmația”.

”Acțiunea de azi se înscrie într-un proiect național ”Petale în vânt”, un proiect de voluntariat și caritate. Este al doilea an în care ne alăturăm acestui proiect. An de an sunt tot mai mulți participanți. Banii rezultați din vânzarea produselor vor fi utilizați pentru a ajuta copii cu nevoi speciale”, a precizat Anamaria Borlean-Elek.

Copiii vor mai confecționa produse până la finele săprtămânii, acestea putând fi achiziționate și de persoane dinafara instituției.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.