VIDEO | Tabere pentru studenți

Dacă anul trecut, pe fondul contextului pandemic, taberele studențești au fost sistate, anul aceta, relaxarea restricțiilor, permite și reluarea acestui program. Cu sume majorate oferite studenților, dar cu locuri mai puține.

În urma presiunilor venite din partea ANOSR, studenții se vor bucura în acest an de tabere organizate prin Programul Național de Tabere Studențești, dar locurile sunt reduse față de acum doi ani.

După un an de pauză, mai precis în 2020, Programul Național de Tabere Studențești a fost sistat, din cauza pandemiei, Programul de Tabere va reveni, dar într-o manieră schimbată. În anul 2019, de Programul Național de Tabere Studențești au putut să beneficieze un număr de 12000 de studenți, în prezent pot benefica doar 3300. ANOSR-ul militează ca numărul locurilor să crească”, explică Andrei Buda, secretar Liga Studenților ”Pintea Viteazul”, Baia Mare .

Aceste reglementări pot suferi oricând o modificare, în favoarea studenților.

”Încercăm să oferim o șansă în plus studenților. A crescut  plata pentru masă și cazare, tot datorită eforturilor depuse de ANOSR.  În acest moment așteptăm să vedem dacă va fi aprobată suplimentarea listei cu noi locuri oferite studenților. În funcție de numărul locurilor de la buget, vor fi oferite și numărul de locuri pentru tabere pentru fiecare facultate”, spune  Andrei Buda, secretar Liga Studenților ”Pintea Viteazul”, Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.