Sute de turiști așteaptă zilnic la coadă să intre la Muzeul Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighet

Sute de turiști așteaptă zilnic la coadă să intre la Muzeul Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighet. Din cauza restricțiilor legate de numărul de vizitatori acceptați în muzeu, în același timp, turiștii așteaptă pe pietonala din fața

În medie, zilnic, aproximativ 1000 de turiști trec pragul Memorialului în această perioadă.Chiar dacă cifrele arată o scădere a numărului de turiști față de anul trecut, în aceeași perioadă, Memorialul din Sighet este vizitat zilnic de sute de turiști. Datorită fluxului mare de turiști, regulile sunt stricte. Nu se mai fac tururi ghidate, în celulele mici poate intra doar o singură persoană, traseul este marcat, intrarea și ieșirea sunt separate, iar masca de protecție este obligatorie.

Aproximativ 900-1000 de vizitatori trec zilnic pragul muzeului, iar în weekend, câte 1100-1200 de persoane vizitează Memorialul. Majoritatea sunt familii de români, însă vin și grupuri organizate. Cu toate acestea, față de aceeași perioadă a anului trecut, la nivelul instituției s-a semnalat o scădere a numărului de turiști cu aproximativ 60%”.

Turiștii așteaptă în fața instituții, să le vină rândul. Rabdă căldura și sunt nevoiți și să stea în picioare, băncuțele de pe pietonală nefiind suficiente.

Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei este deschis zilnic între orele 09:30-18:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.