STUDIU: Efectele unui somn mai scurt cu două ore sunt vizibile pe față

STUDIU: Efectele unui somn mai scurt cu două ore sunt vizibile pe față

 Cercetători britanici au realizat un studiu, comandat de magazinul Bensons for Beds, care analizează efectele somnului asupra pielii și au constatat că oboseala se vede pe față.

Cercetarea a fost efectuată în 2015 pe circa 30 de voluntari, printre care modelul Jodie Kidd (37 de ani). Participanții la studiu au fost mai întâi fotografiați după ce dormiseră opt ore noaptea, relatează site-ul Her Family. Cu ajutorul unui aparat special le-a fost analizată calitatea pielii. Apoi, ei au dormit numai șase ore pe noapte timp de cinci zile. Rezultatele au fost șocante: cercetătorii au observat la voluntari o creștere netă a ridurilor și imperfecțiunilor, în medie cu 45%. La unele femei, cele două ore de somn în minus au dus la sporire cu 127% a numărului de coșuri și cu 68 % a petelor de roșeață.
"Ca mamă care lucrează mult, dorm rar câte opt ore, dar nu mi-am dat niciodată seama de efectul pe care îl poate avea lipsa de somn asupra pielii", a spus Jodie Kidd.
Lipsa somnului influențează și autopercepția, potrivit studiului. Participantele se simțeau mai puțin atrăgătoare după ce dormiseră șase ore. "Somnul permite corpului să se vindece și să elimine toxinele", arată doctorul Guy Meadows. "Când durata somnului scade, corpul nostru este împiedicat să ducă la capăt acest lucru", încheie el.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.