Administrația locală din Ieud demarează în această perioadă mai multe proiecte. Una dintre cele mai importante investiții va fi cea privind realizarea unei stații de tratare și potabilizare a apei din localitate.

Valoarea acestui proiect este de aproximativ 1 000 000 euro, iar finanațarea este din fonduri europene.

”Săptămâna trecută am semnat contractul lucrării extindere sistem de alimentare cu apă și stație de tratare în comuna Ieud. Practic se face stația de tratare și potabilizare a apei din localitate astfel încât apa pentru toți cetățenii să fie potabilă. Este un proiect în valoare de 1 000 000 euro”, a declarat Nicolae Traian David, primar comuna Ieud.

Primarul Nicolae David spune că această investiție era necesară în localitate iar lucrările vor demara cât de repede.

”Am și trimis deja la AFIR contractul spre validare, sperăm ca în 2-3 săptămâni să pot da ordinul de începere al lucrărilor. Era nevoie de această investiție. Celălalt proiect de alimentare cu apă era făcut la standardele de atunci care nu erau chiar așa de stricte, nefiind în zona rezervoarelor stații de tratare, stații de potabilizare, stații de clorinare, lucrurile astea lipseau și erau unele probleme atât cu apa de adâncime atunci când ploua, era un pic gălbuie, apa de suprafață își schimba și ea culoarea și calitățile și atunci erau probleme. Eu zic că era necesară această lucrare, e un lucru care trebuie făcut”, a adăugat Nicolae Traian David.

Durata de execuție a contractului de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor este de 12 luni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.