VIDEO | Sorin Bota (PSD): România a întrecut și Portugalia la mărimea economiei

Sorin Bota, deputat al Partidului Social Democrat, susţine că România a întrecut și Portugalia la mărimea economiei. În perspectiva formării noului Parlament European, întărirea economică a României reprezintă, în mod necesar, și o creștere a influenței decizionale a țării noastre în cadrul Uniunii Europene, mai arată social-democratul.

Ca de fiecare dată, în ultimii 29 de ani, guvernarea PSD a adus creștere economică pentru România și bunăstare pentru români. În ultimii doi ani, creșterea economică a fost accelerată şi s-a simțit direct în buzunarele românilor, care au mai mulți bani din pensii, din salarii sau din afacerile pe care le administrează, a precizat deputatul PSD de Maramureș, Marius Sorin Bota. Datele oficiale Eurostat arată că, în 2018, România a întrecut și Portugalia, după ce la finalul lui 2017, întrecuse Grecia. România a avut un PIB de 202 miliarde euro, PIB-ul Portugaliei a fost de 201,5 miliarde euro, iar al Greciei de 184,7 miliarde euro.

”România a produs mai mult cu 31,7 miliarde euro de când PSD a preluat guvernarea țării. Este rezultatul planificat și reușit grație programului de guvernare al PSD, care a stimulat economia. Este o creștere mai mare decât cea reușită în multe țări europene, în ultimii doi ani. Belgia a înregistrat un plus de 26 miliarde euro, Republica Cehă un plus de 31 miliarde euro, Danemarca  a produs mai mult cu 15 miliarde euro, Austria cu 29,8 miliarde euro, Ungaria cu 18 miliarde euro, Slovacia cu 9 miliarde euro, Suedia a avut un plus de 3,9 miliarde euro și încă alte 13 țări UE. În aceeași perioadă, economia Portugaliei a produs mai mult cu 15 miliarde euro, iar Grecia cu 8,2 miliarde euro. În perspectiva formării noului Parlament European, întărirea economică a României reprezintă, în mod necesar, și o creștere a influenței decizionale a țării noastre în cadrul Uniunii Europene”, a precizat deputatul PSD Sorin Bota, într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.