Start fără probleme pentru elevii sigheteni la prima probă a Evaluării Naţionale

Start fără probleme pentru elevii sigheteni la prima probă a  Evaluării Naţionale

    Absolventii de clasa a VIII-a au o saptamana incarcata. Incepand de astazi, 20 iunie, ei sunt protagonisti ai Evaluarii Nationale care presupune doua probe de examen: Limba Romana si Matematica, plus limba materna  pentru elevii care apartin altor etnii La nivelul municipiului nostru, testul de azi a decurs fara probleme pentru majoritatea celor inscrisi.
    Absolvenţii claselor a VIII-a au trecut astăzi prin emoţiile primului examen important din viaţa lor de elevi. Startul Evaluării Naţionale s-a dat cu proba scrisă la limba şi literatura română, care a început în jurul orei 9.00 după ce varianta de subiect a ajuns la toate centrele de examen. Parintii si-au asteptat cu nerabdare si mari emotii odraslele, in fata centrelor de examinare.
Candidaţii au avut la dispoziţie 120 de minute pentru a rezolva subiectul, dar majoritatea au ieşit mult mai repede. Basmul lui Slavici a fost pe placul majorităţii, dovadă faptul că cei mai mulţi au ieşit cu zâmbetul pe buze.
Directorul Scolii cu clasele I-VIII “Dr. Ioan Mihaly de Apsa”, profesorul Vasile Danci, ne-a declarat ca este multumit de cum a decurs examenului pana acum si spera ca si proba de matematica sa decurga la fel de bine.
Evaluarea Naţională continuă săptămâna aceasta cu proba de limba maternă pentru minorităţile naţionale, care se va susţine în data de 21 iunie şi cu proba de matematică, programată pentru data de 22 iunie. Rezultatele parţiale se vor afişa în data de 24 iunie. Candidaţii au ieşit din examen înainte de expirarea celor 120 de minute, alocate acestei probe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.