Sportivii legitimați la Clubul Școlar Sportiv 2 Baia Mare se pregătesc intens pentru competițiile care urmează

Sportivii legitimați la Clubul Școlar Sportiv 2 Baia Mare se pregătesc intens pentru competițiile sportive care urmează. Rezultatele obținute de câțiva juniori promit multe, poate chiar o participare la viitoarele olimpiade sportive.

Cunoscut în primul rând ca sportiv de performanță, apoi ca antrenor cu rezultate bune obținute de elevii săi, Claudiu Râșco, a părăsit Sighetul în urmă cu un an de zile, de când activează ca antrenor de box la CSS2 Baia Mare. Și aici se mândrește cu rezultate foarte bune obținute de juniorii boxeri.

”Am reușit într-un an de zile să obținem performanțe cu copiii legitmați la acest club. Samuel Roman este unul dintre ei, care este un sportiv exponențial la secția de box, este campion național la categoria lui, face parte din lotul național, a participat și la campionate europene. Vin din urmă și copiii mici, care sunt dornici de afirmare și vom avea și pe viitor sportivi valoroși”, spune Claudiu Râșco.

Deși boxul e etichetat ca fiind un sport dur, Claudiu spune că e un sport frumos, care te educă, te disciplinează și recomandă părinților să aducă copiii la acest sport, pentru că, spune el, le formează caracterul și le dă mai multă încredere în ei.

”În box totul se bazează pe reguli stricte, totul este organizat bine când intri în ring, nu există alte principii vizavi de acest sport care este văzut ca un sport dur și violent”, e de părere Claudiu Râșco.

Ambțiile sale de antrenor merg până departe, un vis ar fi participarea cu Samuel Roman la olimpiada din 2014, la Paris.

”Îmi doresc să descopăr cât mai multe talente printre acești copii, să-i formez, să parcurgem împreună fiecare etapă, apoi să participăm la campionate, iar cu unii dintre ei îmi doresc să ajung la olimpiade, ăsta e visul meu și pentru asta muncesc. Cel mai bun în acest sens este Samuel Roman, la categoria 60 de kilograme, la juniori, multiplu campion național, locul cinci la campionatul european, iar în 2024 îmi doresc participarea la olimpiada de la Paris, alături de acest sportiv”, spune Claudiu.

” La Baia Mare s-a înființat Centrul Olimpic de Box unde vor se antrena sportivii de categorii de juniorat, pe care îi pregătim pentru participarea la olimpiadă. Subiecți sunt, speranțe sunt, rezultate sunt, sperăm ca pe viiTor să fim în vârful ierarhiei”, e de părere și Bogdan Emil Bota, antrenor de box la CSS2 Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.