Școala mamei – cursuri gratuite la Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență Baia Mare organizează, la sfârșitul acestei luni, cursuri pentru inițierea viitoarelor mame privind etapele sarcinii, nașterea, lăuzia, alăptarea și îngrijirea nou-născutului.

Prima sesiune de cursuri va debuta în data de 21 octombrie, începând cu ora 18:00. “Cursurile sunt gratuite și vor fi susținute de medici din cadrul secțiilor de obstetrică-ginecologie și neonatologie. Pregătirea viitoarelor mămici se va structura pe mai multe module, săptămânale, în cadrul cărora acestea vor beneficia atât de o prezentare a informațiilor de bază, cât și de răspunsuri la întrebările cele mai frecvente referitoare la tematica abordată”, a precizat directorul medical interimar al spitalului, Margareta Pîrvănoiu.

“Dorim să venim în sprijinul gravidei prin acoperirea celor mai importante aspecte privitoare la sarcină și naștere, în cadrul acestor sesiuni de pregătire – de la principalele analize care trebuie efectuate, alimentația corespunzătoare, pregătirea pentru naștere, până la explicarea procesului efectiv al nașterii. Încurajăm nașterea naturală și sperăm să scădem indicele cezarienelor. De asemenea, participantele vor avea posibilitatea de a se informa și despre alăptare și îngrijirea corectă a nou-născutului”,  a declarat Gavrilă Timiș, medic șef secție obstetrică-ginecologie.

Acțiunea va avea loc la Centrul de Planificare Familială, situat pe strada Progresului nr. 2, etajul I. Programările se fac la numărul de telefon 0745675958, de luni până vineri, între orele 8:00 – 15:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.