VIDEO | Sport, în condiții foarte speciale

„Azi nu putem vorbi despre reluarea competiţiilor, ci doar de faza de pregătire”, a declarat Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, într-o conferinţă de presă. Acesta a precizat că pe perioada pregătirilor şi a competiţiilor, atunci când acestea se vor putea derula, sportivii vor trebui să fie izolaţi în cantonamente.

„Azi nu vom vorbi despre reluarea competiţiilor, ci doar de faza de pregătire. Pentru moment, aşa cum spunea şi preşedintele României, bazele nu se vor redeschide pentru sportivii amatori. Pentru cei care vor să facă exerciţii fizice în aer liber o vor putea face, dar nu în grupuri mai mari de trei persoane!, a declarat Ionuț Store în conferința de presă..

Condiţiile pentru sportivii de performanţă care sunt enunţate în acest ordin sunt complexe şi descriu un regim strict de izolare şi cantonament. Pentru că atât pe perioada pregătirii, cât şi pe perioada competiţiilor, când se vor putea relua, sportivii vor trebui să fie izolaţi în cantonament. Iar fiecare club sau federaţie care doreşte să înceapă pregătirea trebuie să deţină o bază sportivă proprie cu toate utilităţile, a afirmat ministrul.

Acesta a menţionat că toţi sportivii care vor dori să reia pregătirile după ieşirea din starea de urgenţă vor fi obligaţi ca înainte de a intra în cantonament să stea în izolare totală la domiciliu timp de două săptămâni.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că sportivii de performanţă vor putea reîncepe cantonamentele din 15 mai, după încheierea stării de urgenţă, dar numai „în condiţii foarte speciale”, precizând totodată că nu vor reîncepe competiţiile decât „după o perioadă suficient de lungă de pregătire”.

Niciunul dintre loturile naţionale şi olimpice ale României nu au mai efectuat pregătiri centralizate de la jumătatea lunii martie, când Ministerul Tineretului şi Sportului a trimis o adresă către toate centrele sportive naţionale prin care cerea sportivilor să evacueze bazele în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.