VIDEO | Spitalul Municipal Sighet a încheiat proiectul ”Sănătate fără frontieră”

Spitalul Municiapl Sighet a încheiat proiectul ”Sănătate fără frontieră”, un proiect ce a adus investiții importante pentru spital. Proiectul ce și-a propus să dezvolte initiative comune și soluții în sănătate la nivelul regiunii transfrontaliere România – Ucraina, s-a derulat pe o perioadă de patru ani, și s-a bucurat de o finanțare de peste 900 000 de euroe, din partea UE.

Proiectul ”Sănătate fără frontiere”a avut ca obiective principale creșterea numărului de echipamente medicale – pentru diagnostic, chirurgie, anestezie și terapie intensivă, diagnostic rapid și întreținere a vieții în situații de urgență, tratament pentru boli cronice și geriatrie, în cadul celor două unități medicale partenere în proiect, precum și crearea unui mecanism de cooperare între cele două spitale pentru schimbul de cunoștințe, programe de formare comună, servicii de asistență comună în domeniul medicinii preventive, diagnosticarea bolilor cronice și promovarea unui stil de viață sănătos.

Principalele activități ale contractului de finanțare au fost achiziția de echipamente medicale, precum și  schimbul de experiență și traininguri comune.

Pe larg despre acest subiect veți putea urmări în cadrul emisiunii ”Lucruri, fapte și oameni de valoare”, azi, la TV Sighet, imediat după grupajul de știri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.