VIDEO | Spitalul Județean dotat cu aparatură pentru explorări endoscopice de ultimă generație

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost dotat cu o nouă trusă de videoendoscopie digestivă de ultimă generație. Valoarea aparaturii se ridică la peste 200.000 de euro și va facilita creșterea calității actului medical și reducerea timpului de așteptare pentru explorările endoscopice digestive.

Începând cu data de 08 iulie 2020, spitalul județean a fost dotat cu o nouă trusă de videoendoscopie digestivă de ultimă generație care va permite celor 4 medici gastroenterologi ai Compartimentului de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică creșterea calității actului medical, iar pacientilor le va reduce timpul de așteptare pentru explorările endoscopice digestive.

„Bolile aparatului digestiv tind să reprezinte, în ultimii ani, alături de patologia cardiovasculară, principalele cauze de mortalitate, atât la nivel mondial, cât și național. Din acest punct de vedere, nici județul Maramureș nu face excepție, criteriul major de diagnostic în cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare fiind reprezentat, în anul 2019, de patologia aparatului digestiv”, a explicat dr. Cristina Daniela Bura, medic primar Gastroenterologie.

”Pe lângă această investiție extrem de importantă, spitalul nostru a fost dotat și cu un turn pentru sala de operații a Secției Urologie, ceea ce permite specialiștilor noștri să își desfășoare activitatea la cele mai înalte standarde. Totodată, Secția Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean a fost dotată cu un ecograf 4D, astfel că serviciile pe care le oferim în acest moment sunt tot mai complexe”, a declarat managerul-interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constanin Opriș” Baia Mare, dr. Vasile Pop.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.