Spitalul Județean de Urgență Baia Mare are un salon la standarde de excelență pentru tratamentul neutropeniilor febrile

Spitalul Județean de Urgență Baia Mare are, în premieră, un salon pentru tratamentul neutropeniilor febrile, dotat la standarde de excelență. Neutropenia febrilă este o complicație cu risc vital. Succesul tratamentului depinde de diagnosticul precoce și instituirea tratamentului de urgență. La nivelul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare există proceduri scrise de intervenție pentru diagnosticul și managementul neutropeniei febrile.

Se consideră că de la prezentarea pacientului în unitatea de urgență și până la instituirea tratamentului, intervalul maxim admis este de 1 oră, prelungirea acestuia crescând semnificativ riscul de deces.

”Împreuna cu secția de oncologie a spitalului , înțelegând magnitudinea problemei, am realizat dotarea unui salon de 2 paturi la nivel de excelență. Prin această investiție, considerăm că se va reuși reducerea semnificativă a decesului pacienților. Dotarea a presupus un efort financiar serios, dar care se va regăsi în salvarea multor vieți.

Astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, doresc să mulțumesc domnului doctor Filip Dumitru, medic șef secție Oncologie, pentru implicarea în reușita acestui proiect. De astăzi, viața pacienților internați la secția Oncologie, din cadrul SJUBM, va fi un pic mai ușoară, mai bună.” a declarat George Alexandru Oros managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.