VIDEO | Spitalul de Psihiatrie din Cavnic va intra în carantină

Spitalul de Psihiatrie din Cavnic va intra în carantină, după ce în localitate a fost depistat un caz de COVID-19. Urmează ca, în funcție de rezultatul anchetei epidemiologice a DSP, să se dispună noi măsuri.

La întrunirea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cavnic, după înregistrarea unui caz de COVID-19, s-au dispus mai multe măsuri. Agenții economici de pe raza orașului Cavnic vor asigura respectarea tuturor măsurilor de distanțare socială în interiorul locațiilor.  Spitalul de Psihiatrie Cavnic va intra în carantină pentru următoarele 15 zile. Se recomandă persoanelor peste 65 de ani să evite ieșirile inutile din casă pentru următoarele 15 zile. Se vor achiziționa 10.000 de măști de protecție care vor fi distribuite în regim de urgență către populație. De asemenea se vor lua relua toate măsurile de dezinfectare a blocurilor de locuințe, spații publice. Se interzic pentru următoarele 15 zile toate activitățile sportive, culturale și de altă natură. În interiorul locațiilor publice se vor respecta toate măsurile dispuse de conducătorii instituțiilor publice. Toate mijloacele de transport în comun vor fi dezinfectate periodic și obligatoriu se va purta mască de protecție pe durata călătoriei.
Urmează ca, în funcție de rezultatul anchetei epidemiologice a DSP, să se dispună noi măsuri.

Primarul Vladimir Petruț propune Consiliului local spre adoptare , proiectul de hotărâre privind achiziționarea de teste pentru testarea gratuită a 100 de persoane din orașul Cavnic expuse la contaminare cu Sars-Cov2.Persoanele testate vor fi alese din rândul persoanelor vulnerabile ( muncitori din fabrici, personal din instituțiile publice, pensionari, tineri, vanzatori din magazine precum și alte categorii).
Mai multe detalii privind începerea testării, locația, persoanele selectate precum și perioada de testare vor fi anunțate după achiziționarea testelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.