Spectacolul "Copilul rece": succes nebanuit la Festivalul de Teatru "Marea Neagra" din Turcia

Spectacolul "Copilul rece": succes nebanuit la Festivalul de Teatru "Marea Neagra" din Turcia

Prezenta Teatrului Municipal Baia Mare la Festivalul International de Teatru "Marea Neagra" de la Trabzon (Turcia) a fost pe deplin justificata. Prestatia spectacolului "Copilul rece" si nu in cele din urma a echipei de teatru au primit aplauze din partea publicului turc, care este destul de pretentios atunci cand vine vorba despre arta dramatica.

"Interesul nostru pentru festival a fost justificat. Importanta era prestatia spectacolului. "Copilul rece" s-a jucat in doua seri consecutiv. Pe toata durata festivalului am fost foarte mandra de echipa de teatru care s-a comportat impecabil din toate punctele de vedere. Cele doua reprezentatii au fost de inalta calitate si au intrunit aplauzele bine-meritate ale publicului. Am avut emotii legate de faptul ca spectacolul nostru a fost un spectacol de teatru modern, autentic. Sunt mandra ca tara a fost reprezentata la un asemenea nivel. Doresc sa mai producem ceva cu care sa mai avem succes", spune Marilena Frentiu, directorul general al Teatrului Municipal Baia Mare. Emotii mari au avut si actorii in momentul reprezentatiei. Asta datorita publicului turc care poate parasi oricand o sala de spectacol daca nu le place jocul actorilor. Insa nu s-a intamplat deloc asa. Publicul s-a dovedit a fi tanar, dornic sa vada si sa aprecieze ceea ce se intampla pe scena. "A fost destul de ciudat sa vad reactiile publicului. Ii vedeam cand cu ochii la noi, cand cu ochii la titrari. La final au aplaudat frenetic. Am rasuflat usurati. Tot festivalul este facut de niste oameni profesionsti", marturiseste actrita Gabriela Chirila.

Spectacolul "Copilul rece" a fost titrat in limbile turca si engleza. Profitand de prezenta la festival, conducerea institutiei de cultura a "ochit" deja teatre din Europa pe care sa le invite in anii ce urmeaza la Festivalul International de Teatru "Atelier". Turcia, Norvegia sau Ungaria sunt doar cateva tari care s-ar putea sa fie prezente anul viitor la evenimentul teatral de anvergura din Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.