Acuzatii dure la adresa IPJ Maramures

Acuzatii dure la adresa IPJ Maramures

Acuzatii dure la adresa Inspectoratului Judetean de Politie Maramures. Prezent astazi in Baia Mare, liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie, Iulian Surugiu, a prezentat o serie de dovezi prin care a demonatrat ca Inspectoratului Judetean de Politie Maramures ii place cenzura. La eveniment au mai participat liderul S.N.A.P. Satu Mare, Cosmin Andreica si nu in cele din urma, Viorel Stroe, presedintele S.N.A.P. Maramures. In semn de protest si scarbit de tot ceea ce se intampla in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie, liderul maramuresean si-a acoperit gura cu banda scotch, pentru a nu mai face alte comentarii la adresa institutiei.

Reprezentantii S.N.A.P. au declarat in cadrul unei conferinte de presa ca Inspectoratul Judetean de Politie Maramures cenzureaza activitatea agentilor de politie. Pentru a exemplifica, acestia au prezentat cazul agentului de politie din cadrul Biroului Rutier Baia Mare, Andrei Pop, care a "deranjat" cadrele de conducere prin activitatea sa profesionala foarte buna (a retinut ale ofiterilor din cadrul IPJ Maramures, a aplicat sanctiuni unor lucratori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Maramures, a instrumentat dosare penale – asa cum prevede legea). "Politistii nu sunt doar pentru a sanctiona conducatorii de Dacii sau oamenii de rand ci trebuie sa aplice legea unitar, indiferent ca este vorba de procurori, ofiteri de politie sau muncitori din clasa de rand. Acest aspect este foarte grav pentru ca desi militam cu totii pentru aplicarea legii, se pare ca in Maramures este degeaba. Daca in Maramures aplici legea si nu tii cont de clasa sociala sau rang, se pare ca esti indepartat, eliminat", a sustinut Cosmin Andreica, presedinte S.N.A.P. Satu Mare. IPJ Maramures recunoaste ca agentul principal de politie, Pop Andrei Daniel, a fost eliberat din structura politiei judiciare insa nu pentru ca a respectat prea bine legea ci pentru ca acesta "a formulat o actiune in contencios administrativ contestand masura dispusa. Dosarul in cauza se afla pe rol la Tribunalul Maramures si are ca termen de judecata data de 28.09.2011", explica comisarul Gabriela Liahovici, din cadrul compartimenului de relatii publice.

Mai mult, liderul S.N.A.P., Iulian Surghiu, a mai acuzat Inspectoratul Judetean de Politie Maramures ca nu respecta evaluarea personalului din subordine. "Nu trebuie sa ne miram daca politistii nu-si fac treaba bine atata timp cat conducerea IPJ nu stabileste fiecaruia indicele de performanta. Astfel, sefii isi pot tine sub aripioara apropiatii lor. Unii sunt evaluati dupa colaborarea cu colegii, dupa prezenta, uniforma, etc.", a mai adaugat Iulian Surghiu. In ceea ce priveste chestionarul psihologic contestat de liderul S.N.A.P., comisarul Gabriela Liahovici evidentiaza ca "analiza climatului organizational general este o practica curenta a conducerii institutiei, sub aspectul culegerii periodice a opiniilor si sugestiilor lucratorilor de politie, pentru a evita erori de strategie, pentru a puncta problemele, cauzele si consecintele lor, pentru oferirea de sugestii de rezolvare a acestora si, cel mai important, pentru a anticipa posibilele probleme sau dificultati si a gasi variante strategice de actiune in eventualitatea ca astfel de probleme apar cu adevarat, aceste activitati avand caracter confidential". Mai mult, comisarul din cadrul IPJ Maramures mentioneaza ca acel chestionar este, de fapt, un test sociometric cu ajutorul caruia sunt analizate relatiile din cadrul unui colectiv, precum si calitatea acestora.

Sindicatul National al Agentilor de Politie va aduce la cunostinta IGPR toate aceste aspecte pentru a se lua masurile care se impun.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.