SPECIAL: Țânci la mini-rugby cu ”stejarii”

SPECIAL: Țânci la mini-rugby cu ”stejarii”

 Aflați în cantonament în Baia Mare săptămâna trecută pentru meciul de baraj cu Portugalia, jucătorii naționalei de rugby a României s-au întâlnit în cadrul unei eveniment de promovare a rugbyului la nivel școlar cu elevii din mai multe unități de învățământ din municipiu. Acțiunea a fost facilitată de Inspectoratul Școlar Județean. 

Întâlnirea a avut loc pe Arena Zimbrilor și a adunat peste 120 de copii, care timp de o oră au exersat pasa cu balonul sau au jucat rugby-tag cu Stejarii. S-a lucrat pe mai multe ateliere și grupe, cel mai apreciat moment de micuții școlari fiind ridicatul în tușă, una dintre cel mai spectaculoase faze fixe ale jocului de rugby. La final, copiii au luat autografe de la jucători și s-au fotografiat cu ei.
“A fost amuzant pentru mine, a fost prima dată când am pus mâna pe acest balon oval si a fost un pic ciudat la început, pentru că sare foarte ciudat. Mi-a placut cum ne-am jucat aici, am alergat foarte mult, jucătorii ne-au aratat niște jocuri de cum putem fi mai îndemânatici. Cred ca rubgyul e un sport frumos și mi-ar plăcea să joc la o echipa feminină”, a spus Ștefania (10 ani). 
“Ne bucuram ca am avut acest momente alaturi de copii, ne bucura faptul ca acesti micuti sunt doritori sa cunoasca acest sport, sa-l descopere. Sper ca pe viitor sa ii regasim in numar cat mai mare la echipele de juniori de aici si apoi la seniori, dorinta mea si a tuturor celor ce iubesc rugbyul este sa avem cat mai multe grupe la toate varstele. A fost si pentru noi o relaxare dupa o saptamana grea de antrenamente, acesti copii dandu-ne din energia, entuziamul si bucuria lor de a se juca”, a declarat Mihai Macovei, capitanul Romaniei.
 “Ne-am simțit foarte bine. Am inceput sa joc rugby din acest an scolar, fac parte din echipa de rugby-tag a scolii, mergem la competitii, e un sport frumos. Astazi ce am facut la teren a fost interesant, am repetat niste scheme care au fost foarte tari si pe care le voi povesti si colegilor mei, care nu au putut sa ajunga astazi”, a declarat Tudor (11 ani).
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.