SONDAJ WORLD VISION ROMÂNIA: Aproape jumătate dintre adolescenţii de la sate n-au fost niciodată în tabără la munte

World Vision România lansează campania „Muntele te surprinde. La fel şi viaţa de după liceu” şi vrea să ducă 1000 de adolescenţi din mediul rural în tabere. Aproape jumătate dintre adolescenţii din mediul rural afirmă că nu au fost niciodată într-o tabără de vară la munte şi patru din zece spun că n-au făcut niciodată o drumeţie pe munte. Mai mult decât atât, peste o treime nu au fost nici în concediu cu familia la munte sau la mare. Acestea sunt rezultatele unui sondaj realizat de Fundaţia Word Vision România printre adolescenţii de la sate, pentru a afla dacă aceştia au parte de experienţe ori de un timp liber de calitate petrecut în vacanţa de vară.

Cifrele arată că mulţi dintre copiii din mediul rural nu au ieşit niciodată din satul lor, iar adolescenţii se simt singuri vara, de multe ori preocuparea lor fiind îngrijirea gospodăriei. Un sfert dintre respondenţi au spus că se simt singuri sau se plictisesc în vacanţa de vară.

Dintre adolescenţii care au fost totuşi într-o tabără de vară, 64% spun că au mers în taberele organizate prin intermediul Fundaţiei World Vision România, iar 23% au mers în tabără cu şcoala.

Astfel, World Vision lansează campania de strângere de fonduri „Muntele te surprinde. La fel şi viaţa de după liceu” şi vrea să ducă 1000 de adolescenţi din rural în tabere şi drumeţii pe munte. Oricine vrea să dăruiască experienţa unei tabere la munte unui adolescent din mediul rural o poate face online, aici: https://bit.ly/3rDuluI sau prin SMS la 8864 cu textul SPERANŢA (4 euro/ lună).

Taberele de vară sunt organizate în cadrul programului „Vreau în clasa a 9-a”, program pentru liceeni care a fost implementat încă din 2008 ca răspuns la o nevoie acută a adolescenţilor din mediul rural: aceea de a-şi continua studiile la liceu. Unul dintre beneficiile oferite elevilor din cadrul programului este posibilitatea de a participa la o tabără de vară anuală, desfăşurată într-o locaţie montană, în perioada iulie-septembrie. Taberele au un istoric de peste 14 ani şi reprezintă una dintre activităţile majore de la nivelul programului ce aduce împreună sute de elevi de liceu din mediul rural, prin activităţi recreative şi de învăţare prin joc.

Conform sondajului, în topul aşteptărilor elevilor care vor participa în taberele World Vision România se află serile de film, foc de tabără şi drumeţiile pe munte.

Sursa: World Vision România

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.