5 SFATURI pentru a prelungi viața tigăilor tale

Atunci când investești în vase pentru gătit de calitate, cum ar fi o tigaie Tefal sau o oală sub presiune Tefal, este extrem de important să fii atent la modul în care le folosești și le cureți pentru a reuși să te bucuri pentru cât mai mult timp de acestea. În materialul pe care tocmai ce îl citești îți oferim cele mai valoroase cinci sfaturi care te vor ajuta în acest sens.

Nu e nimic mai frustrant decât să îți cumperi vase pentru gătit care se degradează rapid. Noi te sfătuim să nu faci rabat de la calitate și să îți achiziționezi produse cu suprafață antiaderentă, cum ar fi tigăile Tefal sau orice alt brand în care ai încredere că produce vase de calitate. Astfel, vei avea parte de produse bune și care vor dura cât mai multă vreme.

Află care sunt cele mai potrivite cinci sfaturi pe care le poți pune în practică pentru a prelungi viața tigăilor Tefal sau orice alt tip de tigăi de calitate ai alege.

  1. Citește cu atenție instrucțiunile de utilizare

Poate că vei considera că nu ai nevoie să citești instrucțiunile de utilizare, însă noi îți recomandăm să o faci deoarece fiecare producător specifică acolo cele mai bune sfaturi pe care trebuie să le urmezi pentru a te bucura cât mai mult de tigaia ta. Spre exemplu, unele tigăi trebuie folosite doar la o flacără mică sau medie, pe când altele suportă și temperaturi mai înalte. Asigură-te că ai citit instrucțiunile și le urmezi întocmai.

  1. Nu folosi instrumente din metal atunci când gătești

Un alt sfat extrem de util pe care îl poți urma este acela că trebuie să eviți să folosești cuțitele, furculițele sau lingurile din metal atunci când gătești, mai ales dacă tigaia ta este antiaderentă, cum ar fi tigăile Tefal. De ce trebuie să eviți acest lucru? Deoarece metalul poate zgâria sau chiar desprinde suprafața antiaderentă, ducând la o întrebuințare mai greoaie a tigăii. Ce poți să faci, în schimb, este să folosești instrumente din lemn, din silicon sau din plastic.

  1. Curăță-le corespunzător

O mare atenție trebuie să o acorzi și curățatului corespunzător. În primul și în primul rând, este recomandat să cureți tigaia imediat după ce ai folosit-o pentru a evita formarea unui strat gros de reziduuri, pe care îți va fi mai greu să-l îndepărtezi ulterior. Curăță tigaia cu ajutorul detergentului de vase și a unui burete moale, iar dacă sunt și pete dificile pe care nu le poți scoate prea ușor, prepară o soluție din apă și bicarbonat de sodiu, pe care o poți lăsa în jur de 10-20 de minute să acționeze. Nu folosi bureți rigizi, din sârmă sau din alte materiale, deoarece vei risca să zgârii și să distrugi tigaia Tefal sau de la orice alt producător.

  1. Ai grijă la modul în care le depozitezi

Și felul în care depozitezi tigăile Tefal sau orice alt tip de tigăi este extrem de important. Este necesar să acorzi spațiu depozitării acestora și să nu le depozitezi una peste alta pentru a nu le zgâria, așa că nu ignora acest aspect. În cazul în care nu ai prea mult spațiu la dispoziție, te poți gândi la un sistem care să nu afecteze suprafețele tigăilor.

  1. Nu păstra mâncarea gătită în tigaie

Poate că este mult mai comod să păstrezi mâncarea gătită direct în tigaie, însă nu îți recomandăm să faci din acest lucru un obicei, din două motive. Primul ar fi acela că tigaia se poate degrada, între timp, din cauza mâncării care este depozitată în interiorul acesteia, iar al doilea este acela că gustul mâncării se poate schimba și poate prinde un gust metalic, din cauza faptului ca a fost depozitat acolo. După ce ai gătit mâncarea și a rămas un surplus pe care trebuie să îl depozitezi, transferă-l în vasele potrivite.

Pune în practică toate aceste sfaturi și bucură-te pentru cât mai mult timp de tigaia ta preferată!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.