Soluţie de compromis: Ziua Primar, iar în timpul liber, paznic la baltă

Soluţie de compromis: Ziua Primar, iar în timpul liber, paznic la baltă

Romanii sunt inventivi si gasesc repede solutii. Asta s-a vazut si in comuna Recea. Ziua primar, iar in timpul liber, paznic la balta cu peste. Octavian Pavel, primarul localitatii Recea s-a vazut nevoit sa gaseasca solutii de compromis pentru perioada de criza si sa asigure paza la Balta „Doua Veverite”, chiar daca legea nu ii permite sa angajeze personal pentru aceasta activitate.
 “Din nevoia de a asigura paza la balta si neavand posibilitatea de a angaja personal, am decis sa facem de paza la balta toti cei care lucram in primarie. Totul se face pe baza de voluntariat. Astfel, cei care doresc si iubesc natura fac si aceasta activitate”, declara primarul Octavian Pavel
 Balta reprezinta o sursa de venit importanta pentru Primaria din Recea, care in primele luni ale acestui an a incasat din taxele de pescuit suma de 17.000 lei.
    Pescarii care merg la Balta “Doua Veverite” pot folosi cel mult doua bete si, pe baza unui bon de 50 de lei, au dreptul sa duca acasa 3 kilograme de peste. Daca platesc 25 lei pe zi, pot pescui in voie, dar intreaga captura trebuie eliberata la finalul zilei.
    Primarul, viceprimarul, dar si consilierii locali din Recea, care au devenit paznici de voie, de nevoie, au atributii de verificare a pescarilor si de cantarire a pestelui, astfel incat toata activitatea de pe balta sa se desfasoare in limitele regulamentului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.