VIDEO | Solidari cu Sorina Pintea

„Umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor, Este inuman să lași un om care suferă de o boală gravă fără asistență medicală specializată și permanent”, se arată într-un mesaj publicat, miercuri, pe pagina de Facebook a Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății, arestată pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzată că a primit mită. Mesajul a apărut după ce starea de sănătate a  Sorine a devenit tot mai precară, în ruma măsurilor de detenție la care a fost supusă în ultimele zile.

 Potrivit postării de pe pagina de Facebook a Sorinei Pintea, semnată de „echipa Sorinei”, umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor.

„Suntem împotriva a tot ceea ce înseamnă nerespectarea dreptului la o justiție corectă și nu vrem o țară a cărei justiție umilește oameni și le afectează starea de sănătate. Justiția să facă dreptate și atât. Este inuman să lași un om ce suferă de o boală gravă, care îi pune în pericol în fiecare clipă viața, fără asistență medicală specializată și permanentă! Unde este pericolul social în raport cu umilirea și pericolul medical?! Să nu uităm că și copiii României văd asta. Umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor, europenilor, oamenilor! Nimeni nu a stabilit că Sorina Pintea este vinovată! Ajunge! Adevărul va învinge!”, se arată în postare.

Avocații Sorinei Pintea au depus o sesizare către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din Bucureșt și au reclamat faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă, potrivit Mediafax.

Tot în acest caz, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, miercuri, că a dispus şefului Poliţiei Române să facă o verificare privind modul în care s-a acţionat în cazul fostului ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, care a fost dusă cu cătuşe, în urmă cu o zi, la o unitate medicală din reţeaua MAI, pentru un consult de specialitate.

Tot în urma celor petrecute marți cu fostul ministru, Sorina Pintea, Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunţat, miercuri seara, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea.”Privarea de libertate, nu trebuie să însemne o condamnare la moarte”, a declarat Renate Webe, pentru Antena 3.

Totodată, colegi din presa maramureșeană susțin cazul Sorinei Pintea printr-un apel de solidarizare.

„Cei ce îl cunosc pe omul Sorina Pintea sunt așteptați, joi, 5 martie de la ora 17.00, în fața Palatului de Justiție din Baia Mare, să își exprime solidaritatea și susținerea pentru stoparea abuzurilor și a torturii la care este supusă în aceste momente! Suntem împotriva a tot ceea ce înseamnă nerespectarea dreptului la o justiție corectă și nu vrem o țară a cărei justiție umilește oameni și le afectează starea de sănătate. Justiția să facă dreptate și atât. Și fără politică în justiție!
”, este anunțul postat de colegii de la DirectMM pe rețele de socializare și distribuit de zeci de ori deja.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.